Bedste internet til gaming

Bedste internet til gaming

Få det bedste internet til gaming

Hvis du eller dine børn bruger meget tid på at game online, skal du læse med her! 

Online gaming er både sjovt, spændende og et godt sted at møde nye mennesker, samt børn får lært at arbejde i grupper og løse opgaver sammen, men der er også en professionel del hvor mange fra de nyere generationer oplever at kunne leve af det med både gode lønninger og kæmpe pengepræmier, man skal dog være forberedt på hård konkurrence her – men den bedste oplevelse starter med ens internetforbindelse da denne er den eneste forbindelse til spillet uanset hvordan man bruger det.

Derfor er det vigtigt, at du kan game uforstyrret uden afbrydelser fra en dårlig
internetforbindelse og at den er hurtig nok til at at kunne sende og modtage data.

Herunder kan du læse mere om, hvad der er værd at vide i forbindelse med at anskaffe den rigtige internethastighed og finde den rigtige internetudbyder til din gaming.

Hvor meget betyder hastighed og stabilitet egentlig for gaming?

Hvis du spiller eller gamer online – det kan enten være med dig selv eller med andre – betyder din internethastighed rigtig meget. Du har sikkert oplever før, at din computer går i hak, mens du er koncentreret og i gang med et godt spil. Det kan du heldigvis undgå, hvis du sætter dig lidt ind i do’s and don’ts i forhold til internetforbindelse og stabiliteten af
internettet.

“Forestil dig at du er midt i en kamp, du er ved at skyde en modstander eller ramme dem med dit sværd eller i en sportskamp online. Uanset hvad så er du tæt på at vinde og mangler kun 1 point. Pludselig kommer fjenden og du skyder mod modstanderen – men dit spil lagger og spillet fryser/står stille et sekund eller to. Da spillet så på din skærm fortsætter står der at modstanderen skød dig og nu tabte du.”

Dette er scenariet hvis din internetforbindelse er dårlig, så bliver spillet også sådan ret ofte.


Lær disse ting og bliv ekspert 

Det er faktisk ikke nødvendigvis internethastigheden, der kan være udslagsgivende for, om dit spil tit går i lag. Her er det langt vigtigere, at forbindelsen er stabil. En stabil forbindelse giver et gnidningsfrit spil.

Herunder kan du læse mere om begreberne omkring internetforbindelsen på et mere teknisk plan:

Lag bruges som udtryk blandt gamere når spillet er bagud i forhold til spilleren selv.

Lag er et udfald mellem din computer og serveren hvor spillet bliver afviklet, det kan give den effekt hvis man eksempelvis spiller skydespil såsom Fortnite, CS:GO eller lignende at spillet er umuligt at fortsætte.

I den professionelle del af gaming verdenen er lag også årsag til at spil kan genstartes ala en fodboldkamp der skal gå om. Her venter man typisk til der er bragt orden på lagget.

Udtrykket ping stammer fra den lyd en ubåds sonar giver når det kaster et ekko retur.

Indenfor computer verdenen har man taget udtrykket ping til sig og bruger det til at angive afstanden mellem serveren du spiller på og så dig.

Det vil sige jo tættere på serveren eller jo færre omveje signalet skal gå jo lavere ping.

Er ens ping for høj vil spillet være forsinket og der går længere tid fra du trykker på en knap til spillet gør som du beder om.

Ping og latency er tit blandet sammen, men latency er opgivet i millisekunder og viser hvor hurtigt serveren du spiller på kommunikerer med det input du giver som spiller – eksempelvis går frem eller skyder mod en fjende, det handler altså om at have så lav latency som mulig på 30ms – oplever du over 100ms er det typisk en server der har problemer.

 Packetloss beskriver om de små datapakker man sender mellem din computer og serveren vender retur igen, det afhænger af kvaliteten på det samlede internet i et land, så i Danmark er dette sjældent det opleves, men spiller man på udenlandske servere vil spillene typisk skrive “Packetloss” og det opleves som at man kan ryge tilbage hvor man kom løbende fra, eller den spiller man troede man skød efter slet ikke var der hvor man sigtede. Altødelæggende for den gode oplevelse.

En server kan være mange ting, men i gaming verdenen handler det om den computer der sørger for hele den verden der spilles i findes, hvor den står som adresse hvor alle spillerne logger på og spiller. 

Værd at vide om internetforbindelse til gaming

Du kan måle din internethastighed med ping, også kaldet for latency. Det er altså den metode hvormed du kan kortlægge, hvor god din forbindelse er. Ping, eller latency, bliver målt i millisekunder.

Hvis din ping er højere end 90 millisekunder, passer den ikke særlig godt til at game online. Dette gælder også, hvis den er mellem 60 og 90 millisekunder. Hvis din ping derimod er mellem 30 eller 60 millisekunder, er det fint til gaming. Og lavere end 30 millisekunder er rigtig godt. Som du kan læse dig til, vil du gerne have så lav en ping som muligt for at få det
bedste ud af din gaming-tid.

Kig på den type internet, du har derhjemme. Mobilt bredbånd er som regel ikke særlig optimalt til gaming. Fibernet er derimod populært, da det oftest har ping værdier under de 60 millisekunder. Samtidig er forbindelsen mere stabil blandt fibernet end ved mobilt bredbånd. Derfor kan det klart anbefales at skifte over til for eksempel fibernet fremfor mobilt bredbånd.

Hvornår skal jeg opgradere mit internet?

Kun hvis der måles en ping mellem 60 og 90 millisekunder kan det være en god idé at udskifte internet til en bedre type. Du kan finde mange sider, der sammenligner priser på nettet og dermed giver et bud på det bedste og billigste internet til dine behov. Du kan for eksempel få en oversigt, der sammenligner bredbåndspriser og fibernet .

Men først bør du gennemgå dit nuværende setup og se om det blot er nogle ændringer der skal til.

Læs mere om: Dårlig internetforbindelse – her er løsningen

 

1. Tjek din internethastighed

Du kan selv måle hastigheden af dit internet med vores hastighedstest. Typisk har man ikke behov for mere end 30-50 Mbit/s i download og 10-20 Mbit/s i upload for at have en ok stabil forbindelse til gaming. Er I flere i husstanden kræver det en højere hastighed når der er spidsbelastning, da man deler den samlede båndbredde.

Derudover skal I sørge for at Ping tiden er så tæt på 0 ms som mulig, ping tider op til 50-70 er nogenlunde acceptable, men er man virkelig gamer og kræver det ypperste skal man under 20.

Derudover er der også noget der kaldes Jitter på vores hastighedstest, dette tal angiver hvor mange af de små datapakker som testen foretager der går igennem og har været succesfulde, det kan sidestilles med støj på signalet og er også noget der har indflydelse på oplevelsen, forsøg at få den så tæt på 0 ms som mulig.

Packetloss er noget de fleste spil nævner hvis det forekommer, hver gang man har en forbindelse til en server sendes signalet som små datapakker (pings) og packetloss kan altså oversættes til hvor mange af disse datapakker der vender retur. Det er heldigvis noget vi ikke har meget af i Danmark da det afhænger af udstyret mellem serveren og dig, så hvis du holder dig til servere fra Europa og gerne så tæt på dig selv vil du typisk ikke være ramt. Skulle tilfældet være ude, så vil det være sådan at der sker fejl og udfald som har direkte indflydelse på hvordan man rammer i spillet og hvor ens figur løber rundt for pludselig at ryge tilbage til hvor man var for nogle sekunder siden, hvilket alm. lag også gør ved spiloplevelsen – det er uden tvivl noget af det mest frustrerende for en gamer.

En god gaming forbindelse kan se sådan ud på vores test, dette er en 500/500 Mbit/s internetforbindelse fra en fibernet leverandør:

hastighedstest

2. Gå efter en lav ping tid og latency

Netværks ping er hvor lang tid det tager data at bevæge sig mellem kilden og destinationen. Hvis du spiller med for høje tal her vil du opleve at din spilfigur ikke går fremad når du trykker og heller ikke skyder/angriber når du trykker, det er præcis sådan lag opleves og er alt ødelæggende for oplevelsen.

En god regel er at en ping på over 150ms er uacceptabelt, hvor alt under 20ms er godt, her kan du med fordel vælge servere tættest på dig selv.

Latency er hvor lang tid serveren er om at kommunikerer med det input du foretager dig – eksempelvis skyder mod en fjende, er latency under 30 ms er det acceptabelt. Er der mere end 100 ms på en server er det typisk ikke dit udstyr den er gal med, men serveren.

3. Sørg for god forbindelse til din router

Udover hastigheder fra din husstand til serveren, så er der også det udstyr du har i hjemmet der er vigtigt.
Hvis du har købt en god internetforbindelse og er sikker på alt er ok her, så kan det være du skal tjekke hjemmet efter for at se om den dårlige forbindelse kan skyldes følgende ting med din router:

 

4. Luk programmer du ikke bruger

Har du flere programmer kørende, såsom din internetbrowser, andre spil og programmer til andre ting der ikke har med dit spil at gøre, så luk disse imens du spiller hvis muligt – disse er tit også med til at sløve din internetforbindelse og computer og ødelægger også oplevelsen.

5. Tilslut din computer direkte routeren

Hvis du er tilkoblet internettet via WiFi i dit hjem, så kan det hjælpe på det at tilslutte et netværkskabel direkte til din router – det er nærmest et must hvis du kræver de helt perfekte forhold.

Resultatet når børn der spiller bliver drillet af deres forældre med en dårlig internetforbindelse kan ses her med filmen fra internetudbyderen Stofa:

Tjek altid upload hastigheden

Mange begår den fejl, at de kun kigger på download hastigheden, men det er faktisk også en rigtig god idé at kigge på upload hastigheden. Især for dig, der kan finde på at uploade videoer på YouTube af dine spil, vil det være en fordel at have kigget på dette inden, du eventuelt udskifter internetforbindelse.

Deler du forbindelse med andre?

Hvis du deler internetforbindelse med andre, kan dette også påvirke din forbindelse. Sæt et loft på download i hjemmet.

Gå ikke på kompromis

Hvis du i forvejen bruger meget tid på at game, bør du heller ikke gå på kompromis med hastigheden af dit internet. Det kan være altafgørende i multiplayer games at have en lav ping. 

Derudover er selve computeren også hele værktøjet, og hvis hardwaren er langsom eller har fået en alder hvor det kan trænge til udskiftning pga. dens computerkraft så kan dette også gøre oplevelsen bedre, især hvis man spiller de sidste nye spil hvor der er større krav til hardwaren på computeren.

Kort opsummering om internet til gaming

  • Tjek din hastighed.
  • Vælg den rette internetforbindelse (fibernet > kabel tv > telefonstik > mobilt bredbånd).
  • Deler du forbindelsen med andre så vær opmærksom på dette.
  • Er dit udstyr (computer) hurtig nok til den type spil du spiller.

Seneste indlæg

Internet i stue - mbit
Guide

Hvad betyder Mbit?

Har du også studset over forkortelsen Mbit, når du har søgt efter dit nye internetabonnement? Frygt ej. Vi kommer din forvirring til livs lige her.

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked