Sådan streamer du dansk tv i udlandet

Oplever du problemer med at bruge dine streamingtjenester i udlandet? Så læs her, hvordan du kan få adgang til dem.
Streaming i udlandet

Ligesom så mange andre danskere skal du sikkert til det store udland i din sommerferie. Hvad end du skal på charterferie, hvor du skal sove længe og dase ved poolen, eller en storbyferie, hvor alle kendte vartegn inden for en radius af 10 km skal besøges, er det rart at bruge aftenen på at slappe af og se tv.

Men måske har du oplevet, at dine streamingtjenester, såsom Viaplay, TV2 Play, Netflix, HBO Max, Disney Plus og mange andre, ikke virker? Det kan også være de gratis streamingtjenester, vi har til rådighed i Danmark. Det skyldes, at du befinder dig uden for EU, hvorfor adgangen er blevet blokeret. 

I dette indlæg kommer vi ind på, hvordan du kan tage dine streamingtjenester med dansk abonnement og danske undertekster med dig på dine kortere rejser rundt i verden – og hvor det selvfølgelig er lovligt. 

Hvorfor kan du ikke streame i udlandet?

Grunden til, at du ikke kan streame fra dine yndlingstjenester i udlandet, er først og fremmest, at de ikke kan tilgås uden for Danmark eller uden for EU (og Norge). Du bliver med andre ord nægtet adgang, fordi det land, du befinder dig i, ikke har tilladelse til TV-rettighederne. Du bliver derfor mødt af det, man kalder for en geo-blokering, som gør, at du bliver blokeret fra at bruge tjenesten, indtil du ankommer til Danmark eller EU igen. 

Dog tilbyder flere streamingtjenester, at du kan downloade deres film, serier og shows direkte på dine mobile enheder, inden du forlader landet. Dermed kan du tilgå indholdet offline på enten din smartphone eller tablet. Men hvordan kommer du uden om denne geo-blokering, hvis du nu ikke har hentet film, serier eller lydbøger ned? Det gør du ved brug af en VPN-tjeneste. 

Se dansk tv i udlandet via en VPN

Måden, hvorpå du kan gå uden om en geo-blokering, er via en VPN-forbindelse. En VPN-forbindelse er en form for privat netværk, som du kan bruge, når du gerne vil beskytte din gøren og laden på internettet. Det er en form for tunnel, der er beskyttet, så din onlineadfærd og dine søgninger ikke kan spores tilbage til din IP-adresse. 

Der findes en bred vifte af VPN-tjenester at vælge imellem, såsom: 

  • ExpressVPN
  • Private VPN
  • CyberGhost VPN
  • PrivateInternetAccess VPN
  • IPVanish VPN
  • Proton VPN
  • Strong VPN
  • NordVPN (Anbefalet)
 

Ovenstående er blot nogle af de VPN-tjenester, der findes, og som er kåret som nogle af de bedste i Danmark. Der kan altså være andre tjenester, som er lige så tilfredsstillende. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at der er stor forskel på kvaliteten af VPN-udbydere. Kvaliteten afhænger nemlig af, hvor mange servere udbyderne har i verden, og hvor stabile deres forbindelser er. Vælg en udbyder, der vægter din sikkerhed højt, er nem at anvende og tilbyder en hurtig forbindelse. Så er du sikret dit privatliv og kan samtidig browse lynhurtigt uden begrænsninger.

I et andet indlæg kan du læse meget mere om, hvad en VPN er, og hvordan det bruges inden for cybersikkerhed.

Er VPN ulovligt? 

Det er ikke ulovligt at benytte en VPN-forbindelse i Danmark. Dog kan nogle ting, du foretager dig, mens du bruger en VPN-forbindelse, være ulovlige. Men du skal være opmærksom på, at du kan komme i problemer med Copyright-betingelser, hvis der er noget indhold, som du ikke må se i bestemte land. Der er også lande, hvor det i det hele taget er ulovligt at benytte en VPN-forbindelse. Det drejer sig om lande som Kina, Rusland, Dubai, Egypten, Tyrkiet og en række andre lande.

Seneste indlæg

Internet i stue - mbit
Guide

Hvad betyder Mbit?

Har du også studset over forkortelsen Mbit, når du har søgt efter dit nye internetabonnement? Frygt ej. Vi kommer din forvirring til livs lige her.

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked